Close

Масло от бял трън

Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване. То също пречиства черния дроб и го лекува, подходящо е за всеки, който живее в замърсена среда, употребява алкохол, цигари, лекарства, пестициди и токсини. Маслото подпомага регенерирането, укрепването и защитата на чернодробните клетки.
Твърди се, че антиоксидантният му ефект е десет пъти по-силен отколкото при витамин Е. Маслото съдържа витамин F, известен като стопяващ мазнините, витамин Е – витаминът на младостта.

Маслото от бял трън е ценен диетичен и лечебен продукт. Високите му лечебни качества се дължат на хлорофила, токоферола, каротиноидите, комплекса от полиненаситени мастни киселени, които свързват „вредния“ холестерин в удобна за изхвърляне от организма форма. Хлорофилът стимулира обменните процеси в организма, подмладява тъканите и активизира процесите на възстановяване в него. Освен това маслото от бял трън съдържа ценните микроелементи цинк, селен, йод, мед, бор и други биологично активни вещества, полезни за черния дроб.

То има раннозаздравяващо действие, противовъзпалително и възстановяващо свойство, има и противосклеротичен ефект, оздравява кръвоносните съдове и намира приложение в лечението на сърдечно-съдовата система.

Благодарение на хранителните вещества, които маслото от бял трън съдържа, то подхранва кожата, засилва растежа на косата, подбрява зрението и повишава тонуса на организма.

Подобни статии

6 thoughts on “Масло от бял трън

    1. soilwork

     Здравейте!

     Можете да направите поръчка от сайта и ще се свържем с вас по имейл или вайбър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG
en_GB bg_BG